Friday 30 November 2012

oreo cheececake με μπανάνες




To έφτιαξα..  επιτέλους!  Το απόλυτο cheececake.  Tην πιο γλυκιά,  τυρένια μπουκιά,  αυτή που τη γεύεσαι και μετά κάνεις μμμμμ..   και μμμμμ και πάλι δε μπορείς να εκφράσεις αυτό που ακριβώς νιώθεις.
Η αλήθεια είναι πως το ψιλοφοβόμουν,  από τη μία επειδή μ' αρέσει πάααρα πολύ ο μη ψημμένος τύπος των cheececakes,  από την άλλη,  η μια και μοναδική φορά που είχα δοκιμάσει να κάνω ψημμένη έκδοση,  με είχε απογοητεύσει..
Ήταν από τις περιπτώσεις που είπα χαλάλι το πείραμα..  είχα όμως εμπιστοσύνη στην πηγή της συνταγής,  και σε όλα αυτά τα υλικά που θα αποτελούσαν τη βάση,  και τη γέμιση..
Tη συνταγή θα τη βρείτε εδώ με όλες της τις λεπτομέρειες.

Προσωπικά χρησιμοποίησα ενάμιση πακέτο γεμιστά μπισκότα τύπου oreo αλατίνη,  που θεωρώ ότι έχουν γεύση  λίγο πιο γλυκιά και πιο ελαφριά ενώ συγχρόνως διατηρούν όλη την σοκολατένια απόλαυση,  χωρίς την άσπρη κρέμα τους ακριβώς όπως περιγράφει η συνταγή!


Επίσης,  επειδή δεν βρήκα εύκολα την σως από σιρόπι ζάχαρης,  χρησιμοποίησα έτοιμα φακελλάκια καραμέλλας και σοκολάτας..


Αντιγράφω τα υλικά και την εκτέλεση.. με τα δικά μου δεδομένα πια


για τη βάση


300 γρ. μπισκότα αλατίνη τύπου oreo (αν θέλετε πιο πλούσια βάση ή να τη σηκώσετε και στο πλάι βάλτε τα διπλά)

60-70 γρ βούτυρο λιωμένο


για τη γέμιση


500 γρ. τυρί philadelfia

175 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
3 αβγά
225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
2 μέτριες μπανάνες (τις αφήνω περίπου μια εβδομάδα να ωριμάσουν καλά)

για τη σάλτσα

ένα φακελάκι σως σοκολάτας
ένα φακελάκι σως καραμέλλας


εκτέλεση


για τη βάση

προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 οC
Καθαρίστε τα μπισκότα από τη γέμιση τους και βάλτε τα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη.
Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.  Στρώστε μια λαδόκολα στον πάτο της φόρμας και πιέστε επάνω το μείγμα των μπισκότων.  Βάλτε το ταωάκι στην κατάψυξη.


για τη γέμιση

Σ΄ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες σχεδόν σε αλοιφή.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το κορν φλάουρ κι ένα ένα τα αβγά.  Τελειώστε με το γιαούρτι και τις μπανάνες.  Χτυπήστε μέψρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώστε στη βάση των μπισκότων το μείγμα του τυριού.  Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160 οC για 40-45 λεπτά.  Το κέντρο θα πρέπει να κουνιέται λίγο.  Αφήστε το cheececake να κρυώσει μέσα 

στο φούρνο για να μη σπάσει η επιφάνεια του.

Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες


Σερβίρετε με τις σως καραμέλας και σοκολάτας!


Είναι πανεύκολο και ''κόλαση''..  όπως είπα και στην αρχή του ποστ,  έκανα τις δικές μου αλλαγές,  οπότε μπορείτε να αναζητήσετε την αυθεντική συνταγή εδώ!

3 comments:

eleanna said...

Πω πω Στέλλα τι μας κάνεις. Μου τρέχουν τα σάλια! Νομίζω θα μπορούσα να φάω ολόκληρο το ταψάκι

TinaA said...

Και αυτές τις φωτογραφίες είναι ανάγκη να τις βγάζεις τόσο καλές;

Anonymous said...

Aααα εσύ θα γίνεις η αγαπημένη μου...έχουμε πολλά κοινά!!!Λατρεύουμε την κουζίνα από ότι βλέπω και οι δύο... :)
Kαλησπέρα κι από εδώ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...