Friday 9 August 2013

pumkin pie / κολοκυθόπιτα




Αυτό που αγαπώ στα καλοκαιρινά φαγητά,  είναι το ότι τα πιο πολλά περιέχουν μεγάλες ποσότητες λαχανικών και μετριάζοντας το λάδι,  μαγειρεύω υγιεινά,  ελαφριά και θρεπτικά!
Η κολοκυθόπιτα,  παρ΄όλο που μου κοστίζει λίγο σε χρόνο,  είναι το λατρεμένο μου..


υλικά για 2 μερίδες:

500 γρ κολοκυθάκια
120 γρ τυρί φέτα
2 αβγά
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
Δυόσμος φρέσκος ή ξερός
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι

εκτέλεση:

Tρίβετε τα κολοκυθάκια σε ένα τρυπητό,  τα αλατίζετε και τα αφήνετε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.  Τα στραγγίζετε όσο το δυνατόν περισσότερο και τα βάζετε σ΄ένα μπωλ.  Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατέψτε.  Αλοίφετε με το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι (σε μέγεθος τάρτας) και ρίχνετε λίγο αλεύρι.  Βάζετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για 30 λεπτά.

*

Η συνταγή είναι από τη διατροφολόγο μου.  Η ποσότητα αφορά δυο μερίδες,  αν θέλετε να την φτιάξετε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε τις δόσεις,  εμείς το κάνουμε επί 5,  με 5 αβγά για να μην είναι πάρα πολλά,  το αλεύρι είναι προαιρετικό αν θέλετε να συνοδέψετε το πιάτο με μια φέτα ψωμί.  Ταιριάζει απόλυτα με φρέσκια,  νόστιμη ντομάτα σαλάτα και ακριβώς επειδή είναι light μπορείτε να φάτε περισσότερα από ένα μεγάλο κομμάτι.

καλή σας όρεξη


4 comments:

Christina said...

τρελαινομαι γι αυτη την καλοκαιρινη συνταγη!!! για ομορφια σε καθε τετραγωνο κομματι βαζω και μια ροδελα ντοματας :)

said...

μμμ
απο πανω, και ψηνεται μαζι με την κολοκυθοπιτα; τελεια ιδεα !!!

το βασικο μου καλοκαιρινο φαγητο χριστινα :)

eleanna said...

Πολύ μου αρέσει! Δεν είναι και δύσκολη, μόνο τα κολοκυθάκια θέλουν λίγο το χρόνο τους! Με γιαούρτι το θέλω εγω!

said...

@ γεια σου Ελεαννα

απο τα πιο νοστιμα μου πιατα αν και τον τελευταιο καιρο λογω θαλασσας και διακοπων μου εχει λειψει το μαγειρεμα (μη νομιζεις οτι ασχολουμαι πολυ)..

κι εγω αγαπω γιαουρτι ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...